Facebook Twitter LinkedIn Youtube
Zakenvriend KWF

PartsPoint Group en AD Nederland pakken uit op beurs Gorinchem

19-02-2018
PartsPoint Group en AD Nederland pakken uit op beurs Gorinchem

PartsPoint Group en AD Nederland begonnen dit jaar goed met een sterke aanwezigheid op de AMT Live 2018 Autoprof Vakbeurs in Gorinchem. AD Autobedrijf, CarProf en het nieuwe Tech360 concept waren allemaal vertegenwoordigd met een eigen stand. In totaal werd de beurs door bijna 12.000 mensen bezocht. Interesse voor de nieuwe concepten was groot. Met name het Tech360 programma kreeg veel aandacht van de bezoekers. Voor meer informatie: https://www.tech360.nl/

Regiomeetings AD Autobedrijf en CarProf 2018

29-01-2018
Regiomeetings AD Autobedrijf en CarProf 2018

In de eerste periode van 2018 werden verschillende regiomeetings georganiseerd voor AD Autobedrijf en CarProf leden. De meetings die in het teken stonden van "informeren", "inspireren" en "gezelligheid" gaven de aftrap voor een sprankelend nieuw formule-jaar. De aanwezigen werden niet alleen getrakteerd op een heerlijk diner maar tevens op een interessant programma gepresenteerd door inspirerende sprekers. Zo was er specifiek aandacht voor de marketingcampagnes 2018, Tech360 en werden de aanwezigen uitgebreid geïnformeerd over de activiteiten van de PPG-organisatie. Voor meer informatie over de formules:

www.carprofworden.nl

www.adautobedrijfworden.nl

PartsPoint introduceert Tech360: technische ondersteuning voor het garagebedrijf

16-11-2017
PartsPoint introduceert Tech360: technische ondersteuning voor het garagebedrijf

Onder de naam Tech360 introduceert de PartsPoint Group in november een compleet programma aan technische ondersteuning en training. Met Tech360 bieden de ondernemingen die onder de PartsPoint Group werken (Brezan, TC Staadegaard en AD Grossiers) een uniek automotive expertisesysteem voor het garagebedrijf. Garagebedrijven kunnen voortaan bij Tech360 terecht voor:

  • alle technische vragen bij diagnose (inc. hulp op locatie)
  • directe toegang tot de Tech360 Kennisdatabase (ruim 9.500 items)
  • remote services (inleren van sleutels en trekhaken)
  • pass-thru voor 86% van het wagenpark
  • diverse instructievideo's

Het Tech360-programma voorziet ook in twee praktijkgerichte trainingsdagen per jaar op een speciale trainingslocatie ondersteund door het Learning Management Systeem.

Meer informatie: Tech360

Kentekenloket introduceert Veilig Betalen

17-07-2017
Kentekenloket introduceert Veilig Betalen

Om een einde te maken aan alle onzekerheden die gemoeid zijn met autoverkoop tussen particulieren introduceert Kentekenloket een nieuwe dienst: Veilig Betalen.

Met Veilig Betalen maakt de koper het aankoopbedrag (maximaal €15.000,-) via iDEAL over naar een veilige tussenrekening van Kentekenloket. De kopende en verkopende consumenten ontvangen daarna elk de helft van een code. Zodra het Kentekenloket het kenteken bij de RDW overschrijft en de tenaamstelling uitvoert, wordt de code samengevoegd. Daarmee staat de auto op naam van de koper, is de verkoper direct betaald en is de transactie - 100% veilig - afgerond.

Meer informatie: Veilig Betalen

​Auto Prof Vakbeurs Gorinchem 2017 een groot succes!

16-02-2017
​Auto Prof Vakbeurs Gorinchem 2017 een groot succes!

Nu de rook is opgetrokken boven de Evenementen Hal in Gorinchem, mag geconcludeerd worden dat de Auto Prof Vakbeurs 2017 ( 7 t/m 9 februari) bijzonder goed heeft uitgepakt voor AD Nederland en haar partners. De beurs heeft voor tastbare resultaten gezorgd: De deelnemende AD Nederland grossiers Ferwerda, Technische Centrale (TC), Staadegaard, Wiveco, Fugo, XtraParts en Hacos lieten weten een aanzienlijke hoeveelheid orders te hebben ontvangen. Ook de deelnemende leveranciers, waaronder Delta International, KAVO, Monroe, Delphi en SKF, waren zeer positief gestemd over de resultaten van de beurs.

De beurs is bezocht door 12.392 automotive liefhebbers. Dat zijn er overigens iets minder dan vorig jaar. Het bleek echter om een betere afspiegeling van de automotive after-market te gaan door verbeteringen in het beleid waarmee de tickets werden verstrekt.

Louwman Group kiest voor CarProf; opent vier vestigingen

14-11-2016
Louwman Group kiest voor CarProf; opent vier vestigingen

Medio december gaat ook de bekende Louwman Dealer Group beginnen met de CarProf formule. Louwman opent CarProf vestigingen in Beverwijk, Den Haag-Zuid, Haarlem en Hoofddorp. Dat brengt het huidige totaal op meer dan 40 vestigingen voor de succesvolle formule voor onderhoud van alle merken.

Patrick van Meerwijk (Group Manager aftersales Louwman) over de keuze voor CarProf: "De Louwman Dealer Group is al langere tijd op zoek naar uitbreiding van haar activiteiten in de vorm van een universele aftersales formule die past bij de uitstraling waar wij als Louwman Dealer Group voor staan. CarProf voldoet op alle fronten aan de eisen die wij hebben: a. het heeft de juiste uitstraling b. álle klanten kunnen bediend worden als het gaat om service en onderhoud en c. CarProf biedt zeer interessante voordelen zoals 24 maanden garantie op onderdelen en reparaties. Bovendien passen de doelstellingen van de formule bij ons streven naar continue kwaliteitsverbetering."

Voor meer informatie: www.carprof.nl

AD Nederland 25 jaar!

15-04-2016
AD Nederland 25 jaar!

AD Nederland, opgericht in 1991, viert dit jaar haar 25-jarige jubileum. In 25 jaar is AD Nederland uitgegroeid tot een sterke organisatie met een zeer uitgebreid grossiersnetwerk. In de komende periode zal AD Nederland op gepaste wijze aandacht besteden aan dit heuglijke feit.

Marktfestijn AutoWaard Groot Succes

02-03-2016
Marktfestijn AutoWaard Groot Succes

In samenwerking met een groot aantal leveranciers heeft AutoWaard in Heerhugowaard op donderdag 18 februari met succes het 'Marktfestijn' georganiseerd.

Tijdens de beurs waren er maar liefst 45 leveranciers aanwezig om nieuwe producten en gereedschappen te demonstreren. Het uitstekend verzorgde evenement trok uiteindelijk meer dan 700 bezoekers die tot in de late uren zijn gebleven om te spreken met collega's onder het genot van live muziek en vers bereide gerechten.

Dit was de derde editie van het Marktfestijn. Over twee jaar wordt de beurs weer georganiseerd.

Nieuwe Uitgave AVDA Magazine

25-02-2016
Nieuwe Uitgave AVDA Magazine

Op 1 maart verschijnt de nieuwe uitgave van het magazine Alles Voor De Autotechnicus. Het magazine is wederom met de grootste zorg samengesteld en staat boordevol mooie gereedschappen, equipment en interessante aanbiedingen.

De nieuwe uitgave bevat bovendien een aantal nieuwe producten en productgroepen, onder andere:

  • Deltach doppen-, boren-, en tappensets
  • Nieuwe selectie Facom gereedschap
  • Unimotive wielservicegereedschap

De nieuwe producten zijn vanzelfsprekend goed te vinden in de zeer overzichtelijke indeling waar de AVDA, hét naslagwerk voor de Autotechnicus, inmiddels bekend om staat. Om te zorgen dat de nieuwe AVDA voor iedereen goed te bereiken is, is de digitale versie voor laptops en tablets nu al te downloaden via www.avda.eu. Het magazine wordt tevens bijgesloten in het After Sales magazine dat in de loop van maart verspreid zal worden.

Brezan Drachten-Oosterwolde verder als DOSGROS Automaterialen bij AD Nederland

01-02-2016
Brezan Drachten-Oosterwolde verder als DOSGROS Automaterialen bij AD Nederland

Brezan Drachten-Oosterwolde wordt vanaf 1 februari 2016 onderdeel van het AD Nederland netwerk en gaat verder als DOSGROS Automaterialen. Het grossiersbedrijf stopt met de Brezan franchiseformule, maar blijft - dankzij de recente overname van AD Nederland door PartsPoint - binnen het netwerk van de PartsPoint Group.

Het is deze overname die doorslaggevend was voor het besluit van Piet Bijma, eigenaar van DOSGROS automaterialen: "Er bestond al enige tijd een behoefte om zelfstandiger te gaan opereren. Dit heeft te maken met een veranderende markt en de uiteenlopende behoeften van onze klanten. AD Nederland biedt in die zin de juiste ondersteuning; de grote flexibiliteit maakt dat we snel en adequaat kunnen reageren."

Pim van 't Hoenderdaal, Sales Director AD Nederland: "Ik ben zeer verheugd over deze nieuwste aanwinst voor het AD netwerk. Het bevestigt wederom dat de onafhankelijke grossier in AD Nederland een geschikte partner ziet voor het benaderen van een markt die voorlopig zal blijven veranderen."

Fugo breidt uit

17-11-2015
Fugo breidt uit

De al langer geplande uitbreiding van Fugo's activiteiten wordt werkelijkheid. Begin november zagen de vestigingen Fugo Nieuwegein en Fugo Maasparts Rotterdam het licht. Het netwerk van Fugo, dat van oorsprong in Gouda is gevestigd, werd in november 2014 reeds versterkt met een nieuw filiaal in Maarssen.

Lisette en Jolanda Hogenelst, eigenaren van Fugo Automaterialen: "We zijn zeer verheugd over de uitbreiding naar Rotterdam en Nieuwegein. We hebben langere tijd nagedacht over een duurzame groei van ons bedrijf en de geografische uitbreiding naar Rotterdam en Nieuwegein maakt dit mogelijk."

Meer informatie

AD Nederland komt met spectaculaire aanbiedingen op AutoProf Hardenberg 2015

02-10-2015
AD Nederland komt met spectaculaire aanbiedingen op AutoProf Hardenberg 2015

Op 13, 14 en 15 oktober gaat editie 2015 van de Auto Professioneel en Schadeherstel Beurs in Hardenberg weer van start. De beurs biedt wederom uitgebreid gelegenheid om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van equipment, gereedschap en ondersteunende diensten. Ook dit jaar heeft AD Nederland op dat vlak genoeg te bieden. Naast de aanwezigheid van verschillende grossiers en leveranciers, kunt u op de stand van AD Nederland terecht voor een drankje en – speciaal voor bezoekers van de beurs - de primeur van het spraakmakende '1:1' kunstproject.

De volgende regionale grossiers zijn aanwezig op de stand van AD Nederland: Birze Automaterialen, Van Rijn Automotive, Materic en Ferwerda. Onder de aanwezige leveranciers bevinden zich: SW Stahl, Philips, RS Tools (AST) en Delta International (Custor en Steiner). De focus ligt deze editie van de Autoprof dan ook op het demonstreren van nieuwe gereedschappen en het presenteren van een aantal spectaculaire beursaanbiedingen.

De beurs wordt georganiseerd in de Evenementenhal aan de Energieweg 2 in Hardenberg. De deuren zijn van 15.00 tot 22.00 geopend.

Nieuwe grossier XtraParts voegt zich bij AD Nederland

01-10-2015
Nieuwe grossier XtraParts voegt zich bij AD Nederland

XtraParts Automaterialen, een volledig nieuwe grossier die zich sinds kort in Dordrecht gevestigd heeft, sluit zich aan bij het onafhankelijke netwerk van AD Nederland. Het nieuwe grossiersbedrijf kan daarmee direct rekenen op betrouwbare same-day-delivery van automaterialen, vooruitstrevende marketing concepten en innovatieve ICT oplossingen die onmisbaar zijn in de universele automotive after-market.

Met haar grote vestiging in Dordrecht zal XtraParts zich voornamelijk richten op het bedienen van de Drechtsteden, Alblasserwaard en Hoeksche Waard. De ondernemers achter XtraParts willen daarbij niet alleen zorgen voor een uitstekende beschikbaarheid van onderdelen, ook de business-to-consumer concepten zullen uitgebreid onder de aandacht gebracht worden bij de lokale autobedrijven.

AD Autobedrijven en Grossiers voor Cliniclowns

30-09-2015
AD Autobedrijven en Grossiers voor Cliniclowns

Een twintigtal AD Autobedrijven uit midden-Nederland is afgelopen week vertrokken voor een bijna 2500 km lange tocht door het hart van de Alpen. De rit is een initiatief van AD-grossiers Ferwerda, Fugo en Staadegaard. De opbrengsten van de tocht gaan naar de Cliniclowns.

De AD Autobedrijven midden-Nederland maken de rondreis door Zwitserland niet alleen omdat het liefhebbers zijn van auto's en autorijden, per deelnemer wordt er namelijk ook 250 euro gedoneerd aan CliniClowns. De bedrijven verzamelen daarnaast zelf, via onder meer collectes, geld in voor het goede doel. De tocht is via Facebook en Twitter te volgen.

AUMACON: CarProf snelst groeiende werplaatsconcept in 2015

29-09-2015
AUMACON: CarProf snelst groeiende werplaatsconcept in 2015

Op maandag 21 september, tijdens het jaarlijkse lanceringsevent van de AUMACON Garageformule Top 40, is CarProf uitgeroepen tot het snelst groeiende nieuwe werkplaatsconcept van Nederland. De expansie werd door de organisatie zelfs 'opmerkelijk' genoemd, zowel kwalitatief als kwantitatief. Het nieuws komt samen met de aansluiting van weer vijf nieuwe CarProf vestigingen. Daarmee ligt de formule voor universeel auto-onderhoud ruim op schema om dit jaar nog een totaal van veertig aangesloten vestigingen te bereiken.

De nieuwe vestigingen bevinden zich in Gennep, Oudenbosch, Roermond, Venlo en Beesel.

PartsPoint en AD Nederland openen vijf nieuwe depots

24-07-2015

In de komende maanden openen PartsPoint en AD Nederland maar liefst vijf nieuwe supply-depots in Zwijndrecht, Weesp, Apeldoorn, Assen en Helmond. De nieuwe depots fungeren als regionale distributiepunten waarmee het groeiende Nederlandse grossiersnetwerk van PartsPoint en AD Nederland eenvoudig meerdere keren per dag beleverd kan worden. De eerste vestiging in Zwijndrecht wordt al op 24 augustus in gebruik genomen.

De locaties zijn gekozen op basis van duidelijke selectiecriteria. Binnen een straal van 15 kilometer rondom de genoemde plaatsen zijn goed bereikbare panden met een opslagcapaciteit van minimaal 3500 vierkante meter aangewezen. Dankzij deze afmetingen en de gunstige ligging kunnen AD Nederland en PartsPoint garanderen dat de nieuwe depots met een hoge uitlevergraad voldoen aan de verwachtingen van de moderne grossier.

Volgens de huidige planning opent de eerste vestiging in Zwijndrecht haar deuren op 24 augustus. Weesp volgt al snel op 31 augustus. De nieuwe depots in Apeldoorn, Assen en Helmond gaan respectievelijk eind september, oktober en november van start.

Federated Auto Parts voegt zich bij 1Parts

08-07-2015
Federated Auto Parts voegt zich bij 1Parts

Federated Auto Parts (Federated) heeft zich kortgeleden aangesloten bij de 1Parts organisatie. Dit maakt van Federated het derde lid van de joint venture, naast AD international en National Pronto Association.

Federated Autoparts, Virginia USA, is een van de grootste verdelers van auto-onderdelen in Noord-Amerika. Voor meer informatie over Federated Auto Parts:

www.federatedautoparts.com

AD Nederland voor de Stichting ALS, Alpe d’HuZes en Klimmen tegen MS

07-05-2015
AD Nederland voor de Stichting ALS, Alpe d’HuZes en Klimmen tegen MS

Ook in 2015 spant AD Nederland zich in voor het goede doel. In samenwerking met Team Ruytenberg zal AD Nederland dit jaar weer meedoen aan het jaarlijkse fiets- en hardloopevenement op de Alpe d'Huez waarbij deelnemers meerdere malen de berg beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Ter ondersteuning van die inspanning organiseerde Team Ruytenberg – AD Nederland eerder dit jaar een Spinningmarathon ter promotie van de Alpe d'HuZes en de Stichting ALS. Ruim 200 spinners hebben maar liefst zes uur lang het uiterste gegeven om een recordbedrag van 20.000 euro in te zamelen voor de beide doelen. Volgende maand zullen Sabine De Vogel, Wilbert Boons, Marieke van Loon en Claricia Graveland afreizen naar de Alpe d'Huez om op 4 juni 2015 de berg tot zes keer toe te beklimmen.

Klimmen tegen MS

Namens AD Nederland zal Henk Kromhout, Algemeen Directeur, dit jaar nogmaals deelnemen aan het Klimmen tegen MS evenement op de Mont Ventoux. Met Klimmen tegen MS wordt geld ingezameld voor onderzoek naar multiple sclerose. Het evenement wordt gehouden op 25 mei 2015. De deelnemers proberen, net als bij de Alpe d'HuZes, meerdere malen de berg te trotseren. Het maximaal haalbare op de Mont Ventoux is drie beklimmingen uit verschillende richtingen. Henk Kromhout: "Het is belangrijk dat een onderneming ook op maatschappelijk vlak haar verantwoordelijkheden blijft nemen. Daarom doet het mij goed om te zien dat we dit jaar weer met verschillende collega's alles op alles zetten om een bijdrage te leveren aan deze doelen."

Meer informatie over de teams:

Alpe d'HuZes

Klimmen tegen MS

Otogros wordt onderdeel van AD Nederland netwerk

31-03-2015

Na Auto Waard is Otogros de volgende grossier die zich aansluit bij het groeiende netwerk van AD Nederland. Otogros heeft vestigingen in Almere, Putten, Amersfoort, Kampen, Veenendaal en Epe. Deze vestigingen worden bevoorraad vanuit de nieuwe supply-depots die AD Nederland op korte termijn zal openen. Het eerste geplande depot wordt ingericht in Amsterdam. Naast innovatieve ICT oplossingen en vooruitstrevende marketing concepten, kan Otogros daarmee ook rekenen op betrouwbare op-de-dag levering van onderdelen en gereedschappen.

Met zes vestigingen vormt Otogros een sterke partij in de omgeving van Utrecht, Amersfoort en Zwolle die, naast het universele autobedrijf, ook de dealer als belangrijke doelgroep heeft. Otogros is daarmee een grote aanwinst voor een AD Nederland dat hard werkt aan duurzame oplossingen voor het vrije grossiersnetwerk. Pim van't Hoenderdaal, Sales Director AD Nederland: "Ik ben zeer verheugd over onze samenwerking met Otogros. Het bevestigt dat, ook als we kijken naar de recente aansluiting van Auto Waard, de Nederlandse grossier in AD Nederland een geschikte partner ziet voor het creëren van een markt met condities die gezond zijn voor alle betrokken partijen."

Auto Waard sluit zich aan bij AD Nederland

26-03-2015

Auto-onderdelen grossier Auto Waard, met vestigingen in Heerhugowaard en Schagen, wordt vanaf 1 april onderdeel van het AD Nederland netwerk. Het grossiersbedrijf kan daarmee rekenen op betrouwbare same-day-delivery van automaterialen, vooruitstrevende marketing concepten en innovatieve ICT oplossingen die onmisbaar zijn in de universele automotive after-market.

Auto Waard maakt een duidelijke keuze voor AD Nederland. Eigenaren Juriaan en Paul Vreeburg zijn van mening dat onafhankelijkheid en goede ondersteuning elkaar niet uit mogen sluiten. "Met meer dan 35 jaar als full-service grossier van automaterialen heeft ons familiebedrijf haar rijke geschiedenis in de regio Noord-Holland immers opgebouwd door altijd een duidelijke koers te varen. Omdat het behoud van regie en zelfstandig ondernemerschap ook in de toekomst een prioriteit blijft, is de keuze voor een partnership met AD Nederland niet meer dan logisch. Zeker gezien de ijzersterke ondersteuning die de nieuwe combinatie van PartsPoint en AD Nederland ons kan bieden," aldus eigenaar Juriaan Vreeburg.

Dekking in Noord-Holland

Ook voor AD Nederland komt de samenwerking met Auto Waard op een goed moment. Levering aan- en ondersteuning van de AD Autobedrijven in de regio blijft daarmee namelijk gewaarborgd. Met de hulp van Auto Waard staat ook de uitbreiding van de AD Autobedrijf- en CarProf formules weer op het programma in Noord-Holland.

Om de nieuwe grossier zo goed mogelijk te beleveren, openen PartsPoint en AD Nederland op korte termijn hun eerste nieuwe Nederlandse onderdelendepot in Amsterdam. Dat is de eerste in een serie van vijf geplande depots waarmee een uitermate brede en snelle beschikbaarheid van onderdelen voor het vrije grossiersnetwerk gegarandeerd kan worden.

AD Nederland en Automotions starten telematica-pilots

16-02-2015

Onderdelenleverancier AD Nederland, dealers Van Den Udenhout, Automotions (met de Mercedes- en Volvo-vestigingen) en Bochane zijn pilots gestart met telematica. De start-up Ulu faciliteert de pilots met een universeel bruikbare telematicatoepassing.

Dat vertelt woordvoerder Remco Janssen van Ulu aan Automotive.

Data via OBD-poort

Ulu vertaalt de data uit auto's en geeft realtime service feedback aan het autobedrijf, de leasemaatschappij, de verzekeringsmaatschappij of de fleetmanager. Dit gebeurt door middel van een dongel die via de OBD-poort de data uit de boordcomputer haalt.

Ulu maakt informatie van data als snelheid, locatie, rijgedrag, conditie en kilometerstand van de auto. Het systeem geeft een seintje wanneer er bijvoorbeeld onderhoud nodig is of de accu bijna leeg is. "Garages kunnen onderhoud inplannen in de daluren, omdat ze ruim van tevoren weten wanneer een auto toe is aan onderhoud", aldus Janssen.


Voorbereiden op Europese wetgeving
Marcel Kwakkel, marketingmanager bij AD Nederland, benadrukt dat de ontwikkelingen rondom telematica niet te negeren zijn. Zeker niet met het oog op de verplichte E-call. "De Europese discussie hierover, zodat het universele autobedrijf door de merken niet buiten spel wordt gezet, volgen wij natuurlijk ook. Door zelf een service-call-verbinding, S-call, op te zetten, zijn we voorbereid op de naderende Europese wetgeving. "De samenwerking met Ulu wordt onze eerste praktijkervaring, een real life pilot." Kwakkel gaat nu autobedrijven benaderen om zich bij de pilot aan te sluiten. "We moeten immers toegang hebben tot de auto's, daarvoor willen we zo'n vijf pilotvestigingen aansluiten."

PartsPoint en AD Nederland in strategische samenwerking

01-12-2015

AD Nederland en PartsPoint hebben een intentieverklaring getekend om een verregaande vorm van strategische samenwerking te bewerkstelligen. Deze intentieverklaring is tot stand gekomen met instemming van de directie en de raad van commissarissen van AD Nederland. Vandaag zijn de plannen ook voorgelegd aan de AD Grossiers.

Vrije grossiers

AD Nederland is een inkoop- en distributieorganisatie die eigendom is van een aantal AD Grossiers. De komende weken zal PartsPoint met die grossiers in gesprek gaan over de overname van hun aandelen. "Het meerderheidsbelang is een voorwaarde voor een stabiele organisatie en adequate besluitvorming waarmee we daadwerkelijk kunnen inspelen op de behoefte aan een sterke leverancier voor de vrije grossier", aldus Henk Kromhout, algemeen directeur van AD Nederland.

Consolidatie

Naar schatting zijn de vrije grossiers in Nederland goed voor een omzet van ca. 200 miljoen euro. Cor Baltus, algemeen directeur van PartsPoint: "Er is in de Nederlandse aftermarket een consolidatieslag gaande waardoor het aantal leveranciers voor de vrije grossier sterk is afgenomen. Dat beperkt hen in hun keuzevrijheid. Met deze stap roepen we die ontwikkeling een halt toe en dragen we bij aan het herstel van een gezonde marktwerking."

Snel en efficiënt

De onderneming zal niet alleen gebruik maken van twee centrale magazijnen in Ede (PartsPoint) en Oosterhout (AD Nederland), maar beschikt daarnaast ook nog eens over 7 onderdelendepots in den lande. Baltus: "Het snelle en efficiënte logistieke netwerk en de kennis en ervaring die AD Nederland heeft in het leveren van goederen en diensten garandeert een krachtige propositie voor de vrije grossier."